Om Plastovationer

Polymera material är en materialgrupp som sedan länge gett andra materialgrupper som metall, trä, glas, papper med flera en rejäl match.

Varumärket Plastforum har sedan 2006 delat ut utmärkelsen Plastovationer Awards till en person eller ett företag som har använt polymera material på ett sådant sätt att produkten/applikationen blivit kostnadseffektiv, livskraftig och hållbar.

Vi delar även ut priserna Plastovationer Miljö, Plastovationer Design, Plastovationer – Ung Framtid samt ett Hederspris till en person som under lång tid verkat i och för svensk polymerindustri.

Du som person/företag som känner dig manad att söka till Plastovationer 2017, tveka inte. Vi tar med glädje emot din nominering!

Välkommen med ditt tävlingsbidrag!

Vilka kan delta i tävlingen?

Alla företag i de polymera materialens värdekedja. Nominerade bidrag i 2017 års Award ska vara kommersialiserade, finnas på den svenska marknaden och vara lanserade efter 2016-01-01.

Vad kostar det?

Det är kostnadsfritt att nominera och att delta i tävlingen. Segraren i varje kategori erhåller, vid sidan av äran, en statyett, och medverkan vid kvällens Executive dinner samt en artikel i Plastforum.

Vem vinner?

En oberoende jury utser tre nominerade bidrag i respektive kategori. De nominerade presenteras i tidningen Plastforum samt ges plats på scen på Elmia Subcontractor. Vinnarna avslöjas och hyllas under kvällens Executive dinner.

Plastovationer Awards

Plastovationer Awards uppmärksammar personer och företag inom svensk polymerindustri som genom sin innovationsförmåga utvecklat en ny produkt eller förfinat ett redan befintligt koncept där det polymera materialet bidragit till att produkten blivit mer attraktiv, smartare, säkrare eller mer hållbar.

2 MAJ – Nomineringen öppnade.
5 SEPTEMBER – Sista dagen att lämna in årets nomineringar.
6 SEPTEMBER- Årets jurygrupp arbetar med att utse årets finalister och vinnare.
20 OKTOBER – Årets finalister presenterades.
15 NOVEMBER – Vinnarna korades på restaurang Black & White, Elmia.